Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane pikantną masą z dodatkiem chrupiącego boczku to znakomity pomysł na imprezową przekąskę. Najlepiej będą smakować podać lekko schłodzone w towarzystwie drożdżowych paluchów.
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 1411
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 75
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 72
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 275
Piękna sałatka pełna smaku i kolorów. Pieczona dynia, suszone pomidory, grana...
Odsłon: 68
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 1411
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 75
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 72
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 275
Piękna sałatka pełna smaku i kolorów. Pieczona dynia, suszone pomidory, grana...
Odsłon: 68
Składniki
Farsz z żółtek przełóż do rękawa cukierniczego. Do każdej z połówek białka wyciśnij masę, posyp boczkiem i mieloną ostrą papryką.
Boczek usmaż na patelni bez tłuszczu. Gdy będzie chrupiący zdejmij z ognia i za pomocą ręcznika papierowego odsącz z nadmiaru tłuszczu. Następnie odstaw do ostygnięcia i pokrój na małe kawałki.
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i przekrój na pół. Ostrożnie wydrąż żółtka, przełóż do miseczki.
Do żółtek dodaj majonez, sól i pieprz do smaku oraz kilka kropel tabasco (ilość zależy od tego jak bardzo ostry farsz chcesz przygotować). Całość dokładnie wymieszaj, tak, aby powstała gładka masa.