Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane pikantną masą z dodatkiem chrupiącego boczku to znakomity pomysł na imprezową przekąskę. Najlepiej będą smakować podać lekko schłodzone w towarzystwie drożdżowych paluchów.
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 2291
Pieczona owsianka brownie to wyjątkowo sycące, pełne odżywczych składników śn...
Odsłon: 202
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 31
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 51
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 2291
Pieczona owsianka brownie to wyjątkowo sycące, pełne odżywczych składników śn...
Odsłon: 202
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 31
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 51
Składniki
Farsz z żółtek przełóż do rękawa cukierniczego. Do każdej z połówek białka wyciśnij masę, posyp boczkiem i mieloną ostrą papryką.
Boczek usmaż na patelni bez tłuszczu. Gdy będzie chrupiący zdejmij z ognia i za pomocą ręcznika papierowego odsącz z nadmiaru tłuszczu. Następnie odstaw do ostygnięcia i pokrój na małe kawałki.
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i przekrój na pół. Ostrożnie wydrąż żółtka, przełóż do miseczki.
Do żółtek dodaj majonez, sól i pieprz do smaku oraz kilka kropel tabasco (ilość zależy od tego jak bardzo ostry farsz chcesz przygotować). Całość dokładnie wymieszaj, tak, aby powstała gładka masa.